Балони с конфети – Информация и Съвети

Балони с конфети – Информация и Съвети


Не е тайна, че обичаме балоните. Фолиеви, балони с конфети, кръгли, харесваме всички! Добре знаем, че е триково да направиш перфектния балон с конфети от първия път. Затова решихме да съберем тук малко информация и съвети, които да ви помогнат!

Ако пълните балони с конфети ви съветваме за използвате смес от въздух и хелий. Опитайте първо с няколко напомпвания с въдух, а за остатъка от надуването използвайте хелий. Не се притеснявайте, че прозрачните балони не изглежат прозрачни в ненадуто състояние, когато достигнат максималната си големина на надуване, те ще бъдат в напълно изчистен и прозрачен вид.

Надуване-на-балони

Балони с конфети – Основна информация:

  • Не пренадувайте балоните, защото ще се спукат лесно. Размерите на балоните, които купувате са от голямо значение. Най- разпространеният размер балони е 26см. Достигайки размера на балона при надуване, вие ще достигнете и максималният му препоръчителен размер. Ако пренадуете балоните е по -вероятно те сами да се спукат впоследствие, ако те се намират в топло помещение, защото тогава ще се издуят допълнително.
  • За максимална издръжливост, надуйте балоните в последния възможен момент!
  • Балоните са чувствителни на температура и влажност. Избягвайте резки промени в температурите, когато пренасяте балоните. Балоните ще спаднат малко в студено време, може да ги въстановите, ако ги изложите на топъл въздух. Не оставяйте балоните в много топло помещение (като ако ги затворите в колата лятото), защото може хелият да разшири балона и да го спука.
  • За най- голяма дълготрайност на хелия препоръчваме 95% хелий. Много продавачи предагат 60:40, 80:20 микс от въздух и хелий, но това, разбира се, се отразява на времето, през което един балон ще “лети”.
  • За да разгледате нашите предложения за балони с конфети, натиснете тук. А за всички видове балони – тук.
  • Балоните не са играчки и могат да пречинят задушаване или задавяне на деца. Моля използвайте ги с надзор.

 

Балони с конфети – Съвети:

  • Ако искате да увеличите времето, което ще издържат латексовите балони надути с хелий, може да използвате Гел за балони Hi-Float. Може да заплатите за услугата в магазините, в които ще надувате балоните (обикновено 2лв на балон) или да го закупите (Гел за балони Hi-Float 0.710 ml 48лв). За употреба: Необходимо е първо балона да е в раздуто състояние, след което с помощта на диспенсера да се постави в него дозата за съответния балон. След поставянето на гела, той се разнася из целия балон и накрая се надува с хелий. Издръжливост след обработка на балони с HI FLOAT: от 24часа до 48ч в зависимост от размера на балона. За разлика от нормалната издръжливост 6-8 часа. **Не е пропоръчително да използвате гела в балони с конфети, които са от хартия, защото обработката е по- трудна и е възможно конфетите да се намокрят и да загубят хубавия си вид.

  • Разпръскване на конфетите в балона. Съвсем нормално е, когато надуете балоните, конфетите да останат на дъното на балона. Това може да се използва като ефект! Но ако желаете да ги разпръснете по стените на балона, трябва да ги наелектризирате. За целта трябва да потъркате балона от всички страни с дреха/плат, за предпочитане с вълнен състав. На мястото, където търкате, ще полепнат и самите конфети. Воаля!

Наелектризиране-на-балони-с-конфети

  • Не прекалявайте с количеството конфети. Колкото повече добавяте, толкова увеличате тежестта на балона и съответно съкращавате времето, което ще издържи с хелий.
  • Колкото по- големи са размерите на балоните, толкова по- голямо количество хелий ще поемат и ще издържат по- дълго време.

Балоните са лесна и красива декорация за всяко парти, но трябва да сме запознати как трябва да се грижим за тях, за да получим максимални резултати.

Надяваме се нашата статия “Балони с конфети – Информация и Съвети” да ви е помогнала. За въпроси и коментари, моля не се притеснявайте да ни потърсите. Може да използвате Чата на Живо достъпен от всяка страница в сайта ни, нашата контактна страница или да коментирате в публикацията.

Към магазина:

Коментари 0

Венета Иванова
Венета Иванова
Отговор

Здравейте, четох статията за балоните с конфети, много е полезна! Бихте ли ми дали съвет как по-трайно се задържат конфетите – с наелектризиране или с гел? Вие продавате ли гел? Предварително благодаря!
С уважение Венета Иванова

05/02/2021
teambrideadmin
teambrideadmin
Отговор

Здравейте, Венета! Много се радваме, че сте намерили нашата статия за полезна 🙂
Основната цел на гелът е да се използва за по-дългото издържане на хелия. Вие пак ще трябва да наелектризирате конфетите, но с гелът част от тях ще полепнат по – добре по стените на балона. Разпръскването на конфети е винаги временно и те не биха могли за издържат трайно в същия вид. Ние не предлагаме този гел за продажба, но той може да се намери на българския пазар – потърсете в Google с ключови думи “hi float гел”.
Поздрави,
Екипът на Team Bride

05/02/2021

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *