Как да направиш перфектната снимка с конфети

Знаете ли защо е характерно да се хвърлят конфети на сватби?
Конфетите произхождат от Италия, където те са хвърляли плодове, кални топки и монети на паради и други празненства. Благородниците и жените започнаха да хвърлят ориз, семена, зърно и цветя върху младоженците, за да им носят изобилие от храна, късмет и плодородие за брака им. През 1875 г. бяха представени хартиени конфети, което най-накрая доведе до красивите биоразградими венчелистчета, които днес използваме.

Какви конфети трябва да използваме?
Ако използвате конфети на закрито (например хвърчащи конфети от спукан балон над главите на младоженците по време на първия си танц), тогава хартиени, свежи венчелистчета и естествени конфети от венчелистчета са идеални възможности.

Как да направиш перфектната снимка с конфети – Топ Съвети:

Използвайте малки леки конфети
Те изглеждат красиви, тъй като нежно летят във въздуха и дават време на вашия фотограф да заснеме много забавни моменти.

Помислете за местоположението
Ако планирате хвърлянето на вашите конфети да се случи извън църквата (която обикновено има тъмни тухлени стени), тогава изберете светло оцветено венчелистче, като пастелно розово, лимонено, бяло и т.н. Това гарантира, че венчелистчетата ще се показват красиво на тъмния фон.

Ако държите вашите конфети да се хвърлят на открито, по плаж или някъде другаде, осигуряващ лек фон, изберете богати цветове, като кралско синьо, тъмно лилаво или ярко розово.

Както при всичко обаче, правилата са, за да се нарушават – ако знаете какво правите!

Ако например правите сватбата си на плажа, златните пясъци, бледо синьото небе и морето ще бъдат ваш фон. Планирате мека, романтична сватба и искате вашите сватбени фотографии да съответстват на този стил. Ако искате да изберете горещо розови конфети, вашите фотографии веднага ще имат забавен, вълнуващ и ободряващ поглед към тях. Това е чудесно – освен ако не искате успокояващо, леко и ефирно усещане към вашите сватбени (и конфети) снимки. За да получите този вид, ще трябва да изберете конфети в пастелни цветове – следователно да нарушите правилата по-горе!

Повече за цветовете
Друг начин да изберете вашите конфети ще бъде да основавате избора си на сезона, темата или общите цветове на вашия сватбен ден. Тематичната сватба за Хари Потър например може да има дълбоки зелени, лилави, червени и златни. Една голяма, луксозна сватба може да иска да остане с безвременна цветова палитра от бяло и слонова кост.

Колко конфети са ви необходими за перфектна снимка с конфети?
Няма такова нещо като прекалено много конфети! Но може да има твърде малко.

Средно бихме предложили 2 шепи с добър размер за хората, които хвърлят – което вероятно ще е около половината от вашите сватбени гости. Не забравяйте да предоставите конфетите за тях – особено ако искате стилът на сватбените ви снимки да съответства на вашата тема.

Попитайте фотографа си какво мисли за това къде трябва да се хвърлят конфетите. Покажете им вашето място за сватба и ги уведомете кога бихте искали да направите вашите снимки с конфети.

Време на деня
Времето на деня ще има значение за вашите сватбени фотографии – за всички тях, включително за получаване на перфектната снимка с конфети. Това е така, защото докато слънцето се движи по небето, светлината се променя драстично – и светлината е всичко за фотографията!

Ако сте навън, най-добре е отворената сянка (голяма площ от сянка, без да преминава светлина или светлинни лъчи), така че потърсете голямо пълно дърво, пергола или засенчената страна на сградата, за да получите перфектна равномерна светлина.

Момента за заснемане на перфектните моменти
Има два основни начина за създаване на снимка с конфети:
-Младоженците стоят в средата на кръг (или полукръг) от гости
-Гостите създават две линии, а младоженците минават през „тунела“

И двете опции работят еднакво добре, така че изцяло зависи от вас! Перфектната снимка с конфети също прави страхотно изображение, което да бъде отпечатано и рамкирано на стената ви, в сватбения ви албум или като благодарствени картички за гости.

Ключово значение тук е и наличието на много конфети. Въпреки че обикновено има обратно отброяване, някои гости забравят да хвърлят конфетите, а някои искат да ги хвърлят твърде рано! Ето защо препоръчваме две шепи на човек! Освен това, в случай, че има огромен порив на вятъра, което ще отвее конфетите настрани и далеч от вас, имате шанс за още едно хвърляне!

Ако се разхождате през тунела на гостите, хвърлящи конфети към вашия сватбен фотограф, не забравяйте да преминете бавно! Усмихвайте се, смейте се, спрете и се целувайте и се наслаждавайте на момента, когато празнувате брака си!

Ако искате да се разходите през вашия тунел с конфети, когато излизате от църквата, уверете се, че вашият сватбен агент и сватбен фотограф знаят предварително, за да може гостите ви да бъдат помолени да напуснат първо, а фотографът да може да настрои всичко, докато излизате заедно като младоженци !

Перфектни снимки от конфети – Техническа част

Може да използвате втори фотограф, за да се съсредоточи върху различните части на хвърлянето на конфети – младоженците, гостите хвърлят конфети, широки ъгли и подробности отблизо. Понякога се снима с голяма скорост на затвора, така че движението на венчелистчетата да е замръзнало, а друг път се забавя скоростта на затвора, за да се създаде малко движение във венчелистчетата и по-меко усещане към снимките.

Друг начин, за да получите перфектната снимка на конфети, е да използвате плитка дълбочина на полето, което означава, че може да се съсредоточите върху двойката и фонът ще изпадне от фокуса. Това също придава романтичен мечтателен вид на вашите образи.

Ъглите
Има две основи на фотографията, споменахме едната накратко – светлината – другата е ъглите. Когато сменяте ъгъла на камерата или на булката и младоженеца, разбирате как ще промени крайния резултат.

Спускането ниско или високо рязко променя облика на снимката. Настройката на снимката по определен начин също го прави. Друг страхотен начин за получаване на перфектна снимка с конфети е гостите ви да стоят на стълбището (ако е вътре) на стъпала или на балкон, ако сте отвън. Страхотно е, когато венчелистчетата плуват надолу от небето!

Каквото и да решите, забавлявайте се в сватбения си ден и се наслаждавайте на всеки миг! Вашите сватбени фотографии са единственото нещо, което ще ви остане след като приключи големият ден!

Тук можете да разгледате нашите Декорации за снимки.

Коментари 0

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *